(06-20) 383-9947   info@tavugyvitel.hu

Schlakker Edit interjú

Medence Művek Kft. - Azzal foglalkozunk, amiben a legjobbak vagyunk

A férjemmel tavaly alapítottuk meg saját uszodatechnikai cégünket, előtte 3 évet édesapám cégében dolgoztunk. Egy alvó vállalkozást ébresztettünk fel az álomból, majd közös megegyezéssel úgy döntöttünk alapítunk egy új céget, s a felélesztett régi működtetésére adunk lehetőséget a testvéreimnek is.

Azzal szeretünk foglalkozni, amiben a legjobbak vagyunk, így gépészetet szerelünk és fóliázunk. Évtizedekre tervezünk, a medencéket is ilyen módon szereljük és burkoljuk. Magas minőséget képviselünk, s kiemelten fontos számunkra a kommunikáció és a vevőélmény.

Az építőipar nem egyszerű terület Magyarországon, de mi a megbízhatóságunkkal, szavahihetőségünkkel, valamint precíz, pontos, szép munkánkkal kívánunk kitűnni a többiek közül.

Én és a vállalkozás

Legfontosabb élettapasztalatom, mióta vállalkozóvá váltam, hogy megtapasztaltam mi a növekedés útja: tanulni, fejlődni, változni.

Leginkább a stratégiai tervezést és folyamatépítést szeretem a munkámban.

Amikor összeülünk, s közösen kialakítjuk a cég egy-egy újabb folyamatát, legyen az fizikai, pénzügyi, vevőkezelési, jogi vagy marketing folyamat. Amikor a múlt elemzéseiből következtetéseket vonunk le, hogy a jövőben merre haladjunk, milyen új lehetőségeink vannak, s mérlegeljük azokat. Nagyon inspiratív a munkám ezen része.

Én és a Távügyvitel

Én közgazdász vagyok, s édesapám cégében már volt tapasztalatom könyvelővel, így tudtam mit akarok és mit nem.

Nem akartam olyan könyvelőt/könyvelőirodát:
  • akinek 100-500 cége van, de valójában nincs meg rá a kapacitása
  • ahol én is csak egy vagyok a sok közül és sosem érnek rám, vagy csak rohanva
  • néha napján belefér nála egy kis félretájékoztatás a kapkodás miatt, ami nekem súlyos százezrekbe kerül
  • aki azt mondja járjak utána én az adózási rendelkezéseknek és a jogszabályoknak
  • ahol heteket kell várnom egy e-mailes válaszra, vagy az áfafizetési előirányzatra
  • ahol a számlákat oda-vissza kell küldözgetni a könyvelővel (bár ezt nem hittem, hogy lehetséges)
Olyan könyvelőt szerettem volna, akivel könnyű a kommunikáció, mind írásban, mind telefonon. Aki naprakész szakmai tanácsokat ad, adóoptimalizálási kérdéseimet is meg tudom vele vitatni, valamit sürgős esetekben is rendelkezésemre áll.

Szerettem volna naprakészen látni a könyvelést, s kis cégként - belső könyvelő nélkül - az álomnak tűnt, hogy valahogy a számlák is nálam maradjanak.

Egy ismerősöm ajánlotta a távügyvitelt, így elmentem egy bemutató előadásukra, s nagyon megtetszettek nekem.

Tetszett, hogy a főkönyv kialakításában részt vehetek; hogy nem kell többé Excelt vezetnem, azért hogy lássam azt, amit a könyvelő egyébként is lát, csak éppenséggel én nem, aki pénzügyi döntéseket hozok nap, mint nap; hogy projektekhez is rendelhetem a számlákat, így végre egy rendszerben látom a projekt megtérülést vagy épp az üzletágankénti bevételeket, illetve kiadásokat.

Tetszett, hogy a számlák nálam maradnak, s hogy a számla rögzítés, ami a könyvelők legtöbb idejét elveszi - az a Távügyvitelnél felszabadul, s így tudnak a lényegi részekre figyelni, a szaktanácsadásra, a rendelkezésre állásra, nem is beszélve az automata figyelmeztető rendszerükről, hogy biztosan mindent határidőben leadjunk a számukra.

5 könyvelőiroda közül választottam végül őket, s most kerek 1 év együttműködés után azt tudom mondani, hogy jól döntöttem.

Bár a "zacskós vállalkozóknak" biztosan nem ez a könyvelőiroda való; de aki szeretné átlátni a pénzügyeit, naprakészen, online rendszerből, nem retten meg egy kis számla rögzítéstől, - mert ezt egyébként is csinálta vagy valakivel megcsináltatta, hogy lássa aktuálisan hányadán áll - annak mindenképp megkönnyíti a helyzetet. Üzletágankénti kimutatás, projektjelentés egy rendszerben a könyveléssel, remek.

Mi még kis cég vagyunk egy vállalatirányítási rendszerhez, és belső könyvelőnk sincs, azonban számunkra kiválóan megfelel a Távügyvitel rendszere, a pénzügyeinket és számvitelünket könnyen és gyorsan összhangba tudtuk hozni általa.

Ha csak 3 szóval jellemezhetném az együttműködésünket, akkor gyors, hatékony és informatív.

medencegepesz.eu
medencefoliazas.eu
rozsdamentes.eu

Partnereink, akiket ismerhet

....és rajtuk kívül még 100+ kisebb-nagyobb kereskedő és szolgáltató cég