(06-20) 383-9947   info@tavugyvitel.hu

Mit jelent az online könyvelés?


Hozzáférést biztosítunk Önnek vagy pénzügyi asszisztensének ahhoz a rendszerhez, amelyben mi is könyvelünk. Ez egy online, web alapú rendszer, így mindenki mindig ugyanazokat a számokat látja.
Ön vagy pénzügyi asszisztense aktívan részt vesz a folyamatban, de éppen csak olyan mértékig, amennyi szükséges ahhoz, hogy Ön jól ráláthasson arra, hogy mi folyik a cégében és tisztában legyen az alapösszefüggésekkel a számlái és a pénzügyi adatai között.
A számviteli és adózási kérdésekben mi vagyunk a szakértők, bátran fordulhat hozzánk kérdéseivel.
Az együttműködésben Ön feladata a számlák és bankkivonatok rögzítése (vagy importálása a rendszerbe) és tárolása, a Távügyvitel Kft.-re pedig minden más feladat. Ezek a következőek: ellenőrzés, bevallások, tanácsadás, bérszámfejtés, rendszer beállítások, karbantartás, fejlesztések.
A számlák könyvelése automatikusan történik a rendszerben az Ön által rögzített adatok alapján.Miért jobb az online könyvelés a hagyományos könyvelésnél?


Az online könyvelést úgy alakítottuk ki, hogy mind az Ön mind a könyvelőiroda dolgozói számára a legeredményesebb és leghatékonyabb legyen. Hisszük, hogy ez a gyümölcsöző hosszú távú üzleti kapcsolat alapja.
Ön kényelmesen és nyugodtan vezetheti a cégét megbízható és naprakész adatok alapján, kiválthatja offline nyilvántartásait, biztos lehet benne, hogy fejlesztéseink révén a könyvelés terén is halad a korral, mi pedig elkerülve a tranzakaciós feladatok miatti túlterheltséget állandóan rendelkezésre állunk, ha tanácsra van szüksége.Tulajdonképpen akkor ki könyvel?


A könyvelés automatikusan megy végbe a programban előre beállított algoritmusok alapján. Ez a számviteli törvény és az adózás rendjéről szóló törvény alapján beállított paraméterek mentén működik a jogszabályi megfelelőséget biztosítva.
Pl. a vevőszámláknál mindig lesz egy vevőtartozás és egy bevételi összeg könyvelve. Ez az algoritmus az együttműködésünk elején az Ön cégére lesz szabva, így minden szempontból illeszkedni fog a már kialakult vállalati struktúrájához.Az én cégemnél vannak kivételek, és különleges elbírálás alá eső tételek. Ezeket hogyan oldja meg az automatikus könyvelési program?


Az automatikus könyvelés előre beállított algoritmusa az alap, amit az Ön cégére szabunk, amikor elkezdjük a közös munkát. Innentől kezdve az automata program tökéletesen könyveli majd tételeit. Ha új helyzet merülne fel a vállalkozása életében, akkor pedig készséggel állunk rendelkezésére, hogy kitaláljuk és beállítsuk az ehhez szükséges paramétereket.Miért jó nekem, ha én/pénzügyi asszisztensem rögzíti a számlákat ? Eddig ezt is a könyvelőm csinálta.


Az automatikus könyvelés előre beállított algoritmusa az alap, amit az Ön cégére szabunk, amikor elkezdjük a közös munkát. Innentől kezdve az automata program tökéletesen könyveli majd tételeit. Ha új helyzet merülne fel a vállalkozása életében, akkor pedig készséggel állunk rendelkezésére, hogy kitaláljuk és beállítsuk az ehhez szükséges paramétereket.
Több okból is jól jár így:

  • Nem kell a számlákat fizikailag mozgatni, így nem kell félni attól, hogy elvesznek, nem kell azon vitázni, hogy kinél tűntek el és egy későbbi ellenőrzés során nem kell aggódni, hogy a könyvelője kellően vigyázott-e könyvelési anyagára
  • Időben vagy gyorsabb vagy ugyanannyi, amit arra szán, hogy elmagyarázza a számlákat, banki tételeket a könyvelőjének, mint amit azzal tölt, hogy egy korszerű programban bevezeti.
  • Ha érdekli cége teljesítménye, akkor eddig is nyilvántartotta számláit egy offline, pl. Excel, rendszerben, így legalább megszabadul attól az idegőrlő munkától, amikor egyeztetni próbálja saját nyilvántartásást a könyveléshez.
  • Ráadásként megérti a vállalkozása mögött végbemenő pénzügyi és adófizetési összefüggések és folyamatok mikéntjét, így sokkal okosabb döntéseket hozhat a jövőben.A bérszámfejtési tételeket is nekem kell rögzíteni?


A bérszámfejtéssel kapcsolatban Önnek semmi dolga, azt teljes mértékben az adatbeviteltől a kakuláción át a bevallásokig a Távügyvitel Kft. Végzi Önnek.Mennyire biztonságos ez? Végül is máshol vannak az adataim.


Szerverünket a Netlock Kft. hitelesítette és a hozzáférést a bankok által is használt, feltörhetetlen RSA titkosítással védjük. Az ügyfeleink rendszere többszörös jelszóval védett kapukon közelíthető csak meg.
Az adatokat minden pillanatban mentjük egy másik adathordozóra, és ezenfelül naponta egyszer globális és cégenkénti mentést is készítünk egy helyileg máshol található védett szerverre.
A fentieken felül a felhasználók is készíthetnek biztonsági másolatokat az adataikról, amelyet letölthetnek és saját gépükön tárolhatnak.Az adóhatóság mit szól ehhez a megoldáshoz?


Cégünk 2009-ben átfogó ellenőrzésen esett át. Az ellenőrzés során bemutattuk rendszerünket, amely során mindent rendben találtak.Felelősséget vállalnak a könyvelésért, beszámolók helyességéért?


Igen! Munkánkért felelősséget vállalunk és könyvelési biztosítással rendelkezünk.Adataimat továbbvihetem, ha később meggondolom magam?


Igen az adatok bármikor kimenthetőek SQL parancs illetve Excel formátumban.Mi van ha megszűnik az internet kapcsolatom? Akkor nem tudok dolgozni?


A rendszerünk úgy van megoldva, hogy váratlan kapcsolatkiesés nem okoz adatvesztést.
Tapasztalatunk az, hogy manapság nagyon ritka a huzamosabb internetszünet, a szolgáltatók hamar kijavítják a hibákat. A tanácsunk az, hogy mindig legyen egy tartalék internet kapcsolódási mód, például mobilinternet.

Partnereink, akiket ismerhet

            

....és rajtuk kívül még 70+ kisebb-nagyobb kereskedő és szolgáltató cég

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz

Távügyvitel Kft.Online könyvelés előnyei, könyvelési folyamatok automatizálása, lehetőségek itthon