Főoldal » Blog » Cikkek az online könyvelésről » Interjú az automata könyvelésről a Számlázz.hu blogján

Interjú az automata könyvelésről a Számlázz.hu blogján


De mi is pontosan az automatikus könyvelés?

A Számlázz.hu képes arra, hogy az elkészült számlák minden adatát online elküldje egy külső rendszer, például egy könyvelőprogram felé. A funkciót elsősorban azzal a céllal hoztuk létre, hogy a számlák adatait ne kézzel, papíron kelljen elvinned a könyvelődhöz, vagy letölteni az adatfájlokat, melyeket aztán a könyvelőd visszatölt az általa használt rendszerbe, hanem hogy azok maguktól, azonnal átkerülhessenek az online könyvelési rendszerbe.
 

Kivel valósítottuk meg elsőként?


Az adatkapcsolat elsőként a Távügyvitel Kft.-vel került kiépítésre, ha könyvelésedet rájuk bíztad, akkor máris igénybe veheted a számlák online feladását.


Sásdi Andrást, a Távügyvitel Kft. vezetőjét egy röpinterjúban ki is faggattuk, hogyan jutott el könyvelőcégük oda, hogy gyakorlatilag "könyvelő nélküli könyvelést" kínálhassanak ügyfeleiknek:


Számlázz.hu Miért volt szükség az automatikus könyvelés szolgáltatás elindítására? Mi tette ezt lehetővé / aktuálissá pont most?

Sásdi András: 10 éve kínáljuk az online könyvelési szolgáltatásunkat és célunk az volt, hogy a könyveléshez nem értő vállalkozók illetve ügyvezetők is naprakészen tudják követni cégük pénzügyi helyzetét.

Szolgáltatásunk lényege, hogy csupán a számlákat kell rögzíteni egy online elérhető felületen, és minden más (könyvelés, ÁFA-listák) automatikusan létrejönnek, megtörténnek a háttérben.

2016-ban összekapcsolódtunk a Számlázz.hu-val, így rendszerünk automatikusan átveszi a Számlázz.hu-ban kiállított számlákat, így még kevesebb manuális munka szükséges partnereink könyvelésének elvégzésére.

Sz: Melyik része automatizálható a könyvelésnek a legkönnyebben? És miért?
SA: A vevőszámlák könyvelése a legkönnyebben automatizálható, hiszen csak egy mezőbe kell írni a megfelelő azonosítási kulcsot és attól kezdve a Számlázz.hu-s számlák automatikusan lekönyvelődnek rendszerünkben.

Sz: Mit nyer ezzel a könyvelő, és mit nyer ezzel a vállalkozó?
SA: A vállalkozó, amellett, hogy jelentősen egyszerűsödnek az ügyviteli folyamatai, rengeteg időt megtakarít. A kimenő számlák és a vevői befizetések általában a könyvelés 50-60%-át teszik ki: megoldásunkkal a könyvelésnek legalább fele automatizálható, és a könyvelés pontosabb, naprakészebb és olcsóbb lesz.

A befizetéseket, banki utalásokat elég egyszer, a Számlázz.hu rendszerében beazonosítani, összepárosítani, így a könyvelésében a kintlévőség, azaz a vevők tartozása mindig pontos lesz;
Nem kell többet hosszasan egyeztetnie a könyvelővel, hiszen minden nyilvántartás ugyanazt mutatja.

Sz: Mi az a szakértői könyvelés, amely szolgáltatásotok hátterében áll? 

SA: Mi találtuk ki, és nekünk van a legnagyobb tapasztalatunk az ún. szakértői könyvelés nyújtásában, amely során a számlák és pénzmozgások rögzítését a partnereink végzik és minden mást - tanácsadás, bevallások, ellenőrzések és bérszámfejtés -, mi végzünk. A számlák rögzítését a 100%-ban online elérhető könyvelési rendszerünkön keresztül lehet elvégezni, amelyet folyamatosan karbantartunk és fejlesztünk.


Az eredeti cikket itt olvashatja:
http://blog.szamlazz.hu/2017/03/lehetseges-lenne-automatizalni.html


Témába vágó cikkek

Így tudja meg időben, hogy mennyi ÁFA-t kell fizetnie

Online könyvelés előnyei és hátrányai

Hogyan könyvelünk az interneten 1.

Hogyan könyvelünk az interneten 2.

Szakértői könyvelés: a forradalmi ötlet

Miért jár jobban a szakértői könyveléssel?

Ha nem akar könyvelőt valtani, de szeretne online könyvelést...


További témák az online könyvelésről

Hogyan dolgozunk?

Online könyvelés bemutatók

Cikkek az online könyvelés előnyeiről

Esettanulmányok

Online Könyvelési Rendszerünk funkciói

Adózási tájékoztatók